Blog 38 – Verjaardagen! – 22 mei

Vandaag is het zover!
Dankbaar zijn we dat twee kinderen hun verjaardag mogen vieren, en we wensen hen Gods zegen toe in het nieuwe levensjaar.

’s Morgens bakken we zelf wafels die we vanmiddag gaan versieren.
Voordat we middag eten is het tijd om de jarigen toe te zingen. Om de beurt hebben ze de verjaardagsmuts op. En natuurlijk krijgen ze een cadeau. Beide kinderen krijgen een boek. Boeken zijn belangrijk in het jonge leven van kinderen. Het helpt hen op allerlei vlakken van de ontwikkeling. De fantasie wordt geprikkeld. Maar ook de woordenschat wordt zo vergroot. Ze leren de wereld kennen door de verhalen die er in staan. Ook versterkt het de band tussen kind en ouder/voorlezer.
Daarna eten ze met veel plezier een pannenkoek, gevuld met een fruitmix van appel, peer en banaan. De kinderen zijn dol op boeken. Tijdens de maaltijden lezen we het verhaal van de kleine Pip die bijna jarig is. Deze is erg populair bij de kinderen en ze willen hem dan ook vaak horen 😉
Na de middagslaap versieren de kinderen een wafel. Als ze versierd zijn dan steken we er een kaarsje in. Het is nog best even lastig om hem goed uit te blazen… Maar als het dan gelukt is, dan kunnen we lekker smullen van de wafels!

Verder wordt er veel vrij gespeeld. Binnen staat een grote doos. Zo groot dat er zelf twee peuters in passen!