Blog 34 – Verjaardagshoed – 25 april

Verjaardagshoed

De verjaardagen van de kinderen worden ook gevierd bij Omilia!
Speciaal voor deze gelegenheid ben ik aan de slag gegaan en heb ik een verjaardagshoed genaaid.
Hieronder volgt een uitleg hoe je er zelf ook één zou kunnen maken!

Hiep hiep hoera! Hiep hiep hoera!

Nodig:

Vilt in diverse kleuren
Velcro
Naaimachine, garen, stoffenschaar, overtrekpapier

Werkwijze: 

1. Teken op overtrekpapier of gewoon papier (dan A3 nemen), een vorm voor de hoed. Om hem goed symmetrisch te krijgen kun je hem dubbelvouwen zodat beide kanten gelijk zijn. Vouw hiervoor dubbel, precies op het midden aan de voorkant van de hoed. Deze hoed is in totaal 56 cm breed, en maximaal 21 cm hoog. Je zou dus een patroon kunnen tekenen van 28 breed en deze dubbelvouwen.
2. Knip het patroon uit. Vouw de vilt dubbel en speld het patroon vast. Leg het patroon precies op de stofvouw zodat als je hem uitknipt er een symmetrisch hoed ontstaat. Knip het uit, zeker 1 cm van de rand van het patroon verwijderd.
3. Herhaal stap 2 met een andere kleur vilt. Knip nu exact langs de rand van het patroon.
4. Knip uit verschillende kleuren vilt driehoeken en rondjes. Deze zijn voor de vlag en de ballonnen.
5. Speld de vlaggetjes en de ballonnen vast op de kleinste hoed. Knip een paar stukjes touw af en speld deze onder de ballonnen vast.
6. Stik nu alle vlaggen en ballonnen vast. Je kunt hiervoor kiezen welke steek je gebruikt. Je kunt een kleur garen kiezen die afsteekt van de kleuren vilt.
7. Knip nu een 11 cm klittenband/velcro af voor in de binnenzijde van de hoed. Je neemt hiervoor het ‘zachte’ deel van het klittenband. Stik deze vast op de achterkant van de grote hoed. Gebruik hiervoor een zigzagsteek.
8. Leg nu de grote hoed en de kleine hoed op elkaar. En stik deze aan elkaar vast. Je hoeft hem niet te keren dus leg hem direct goed 😉
9. Knip nu 4 cm van het andere deel klittenband/velcro af en stik het vast op de voorkant van de hoed. Helemaal aan de andere zijde van de hoed, vanwaar het zachte stuk velcro zit. Gebruik hiervoor een zigzag steek.
10. Knip alle draadjes af.

De verjaardagshoed is klaar! Aangezien het ’s avonds is en alle kinderen slapen mag Woezel hem uitproberen 😉

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *