Blog 17 – Spiegel – 4 maart

Spiegel

Een nieuw thema! We zijn begonnen met ‘wie ben ik’. Een thema waar je ontzettend veel dingen kunt doen qua spel en activiteiten.
We hebben allerlei plaatjes erbij gezocht om te bekijken met elkaar. Het gaat om plaatjes van het lichaam, emoties en kledingstukken. We kijken af en toe best even in de spiegel om te kijken hoe we erbij lopen. De meeste peuters, en ook baby’s vinden spiegels super leuk om in te kijken en gekke gezichten te trekken. Daarom versieren we vandaag onze eigen spiegel!

Ze hadden er veel plezier mee, en ze bleven maar ‘plakken’ zoals ze zelf zeggen. We hebben allerlei verschillende kleuren stukjes foam geknipt en opgeplakt. Zo wordt het een erg vrolijke spiegel. Achteraf hebben we het glas erin geplakt (wij gebruikten aluminiumfolie) Je kunt dit ook eerst opplakken en daarna de foamstukjes opplakken. Het leuke van dit activiteit was ook nog dat de foam stukjes in 1 bakje zaten. Hierdoor werkten de kinderen onbewust, en met plezier samen! Alsof het de normaalste zaak is 🙂

Vel stevig papier
Aluminiumfolie
Foam
Schaar
Kinderlijm
Schaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *