Blog 14 – Vogelvoer – 20 februari

Vogelvoer

Een heel leuk activiteit waarbij er hier flink gekliederd is.
We hebben een vrolijke mok en een paar wasbolletjes gebruikt. Deze hebben we aan elkaar gemaakt en kan zo in de boom gehangen worden.
In de wasbolletjes heb ik met een hete naald een gaatje gemaakt zodat je er een stuk garen door kan halen en vast kan knopen aan het oor van de mok. We gebruiken een stuk ijzerdraad om de mok mee in de boom te hangen. De vogels zullen er vast heel blij mee zijn!

De kinderen vonden het super leuk en hebben mij herhaaldelijk vertelt wat ze aan het doen waren. Voer voor de vogels, voor buiten..
Wat was dit weer genieten. De kinderen schepten flink met de lepel in de mokken. De wasbolletjes zijn niet zo groot, dus dat is een leuke uitdaging om dan wel goed te scheppen. Ook de handen worden als schep gebruikt.
Het voer moet een nacht opstijven, dus morgen kunnen we het buiten hangen.

Eet smakelijk, lieve vogels

Wat heb je nodig 

Mokken, wasbolletjes en/of andere vormen.
Spatel
Kom
Lint of touw
4 kopjes vogelvoer
¾ kopje bloem
3 eetlepels honing
1 pakje gelatine

Uitvoering 

1. Maak de gelatine volgens de verpakking (met 500 ml water). Hiervoor kun je een pakje met zes blaadjes van Dr. Oetker gebruiken.
2. Doe de bloem en honing in een kom en giet de gelatine erbij. Roer dit heel goed door, want de gelatine wordt al snel te hard. Het papje moet er glad en nattig uitzien.
3. Gooi het vogelvoer erbij en meng alles goed door elkaar met een spatel of lepel. Maak in de wasbolletjes gaatjes met een hete naald zodat je er een touwtje doorheen kan doen.
4. Nu kan je het mengsel in de vorm doen. Laat het mengsel zeker een dag stollen. Dit kan ook in de koelkast.
5. De volgende dag is het mengsel waarschijnlijk goed gestold. Nu kan je het buiten ophangen!
6. Elk kind heeft 1 mok en 2 wasbolletjes gebruikt. De wasbolletjes hebben we met een stukje garen aan het oor van de mok vastgeknoopt. Aan het oor van de mok heb ik een stuk ijzerdraad gemaakt, hiermee kun je de mok makkelijk in de boom ophangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *