Blog 47 – Kerstkrans – 18 december 2014

Kerstkrans

Het huis kan nog wel mooier versierd worden!
We maken daarom een kerstkrans. Een projectie van twee dagen.

Op papier tekenen we een paar vormpjes die we later uit gaan knippen; een paar sterren, hartjes en rondjes. We verven met vrolijke kleuren. Dit keer stempelen we met een aardappel. Je kan een aardappel door de helft snijden en dan een leuk vormpje eruit snijden. Dit geeft een grappig effect. Ook met de handen wordt vrolijk geverfd.
Als het papier geverfd is, verven we ook nog een papieren bordje. Dit wordt de krans.

De volgende dag knip ik de vormpjes uit, en het middenstuk van het bord. De kinderen plakken de vormpjes op de krans. Van het binnenste van het bord knip ik ook een ster en die bevestigen we met een stukje garen aan elkaar. Zo is het een kerstkrans-mobile geworden! En mooi dat ze het vinden..

Nodig:

Karton bordje
Vel papier
Potlood
Schaar
Stukje garen
Verschillende kleuren verf
Kinderlijm

 • 02 – We hebben er een geitje bij!
  02 – We hebben er een geitje bij!
 • 22 – Met verf experimenteren
  22 – Met verf experimenteren
 • 21 – Het eerste schilderij
  21 – Het eerste schilderij
 • 18 – Vlinders stempelen
  18 – Vlinders stempelen